I følge Miljøpartiet De Grønne er økologisk mat åpenbart sunnere for helse og natur enn annen mat, nettopp fordi den ikke inneholder noen form for gift. Flere undersøkelser har også kommet til denne konklusjonen. Enkelte forskere har imidlertid slått fast med at det ikke finnes noen dokumentasjon som viser at økologisk mat er sunnere enn vanlig mat. Slik som for eksempel på matportalen.no og en artikkel i Aftenposten
For de som er opptatt av dyr og natur følger det med noe positivt med produksjon av økologisk mat. Økologisk produksjon bygger på naturens premisser, og produseres på en måte som i størst mulig grad skal ta hensyn til dyrenes og plantenes naturlige adferd og behov. Økologisk landbruk benytter seg av naturressursene slik at miljøet unngår skadelige virkninger. Som et eksempel har økologisk landbruk, i forhold til konvensjonelt landbruk, på mange måter et lavere utslipp av klimagasser. Dette kommer blant annet av et lavere energiforbruk, mer lagring av karbon i jorden og på grunn av at det ikke brukes noen form for kunstgjødsel. Vanlig kunstgjødsel ville frigjort lystgass, som er en klimagass med omtrent 300 ganger sterkere effekt enn CO2. Med andre ord er økologisk landbruk svært miljøvennlig.
Legg igjen en kommentar